close
تبلیغات در اینترنت
اسیدها و بازها ششم ابتدایی

کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96

تمامی مطالب رایگان و ویژه ی سال 96 - آپدیت روزانه مطالب

نمونه سوالات , پیک های آینه , طرح درس , کاربرگ , درسنامه , جزوه و ...

@MoallemYarIR| @MoallemYarIR1| @MoallemYarIR2| @MoallemYarIR3|
@MoallemYarIR4| @MoallemYarIR5| @MoallemYarIR6| پیک آدینه کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96 کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96 کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96 کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96 کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96 کانال تلگرام معلم یار ویژه ی سال تحصیلی 97-96

نمونه سوالات ابتدایی

,

اسیدها و بازها ششم ابتدایی,اسید ها وباز ها,اسیدها علوم ششم ابتدایی,رنگ کاغذ پی اچ,تحقیق درباره ی کاغذ پی اچ,رنگ کاغذ پی اچ در محیط اسیدی,پی اچ میوه ها,تغییر رنگ کاغذ ph,پی اچ جوهر نمک,پایه ششم ابتدایی,علوم ششم ابتدایی,کانال تلگرام ششم ابتدایی,اسیدها,بازها,اسید علوم ششم,اسیدها علوم ششم,اسیدها در علوم ششم,علوم ششم بازها,

دسترسی به مطالب سایت بصورت طبقه بندی شده

اسیدها و بازها ششم ابتدایی

مطالب مرتبط با این پست: سایر مطالب سایت 6Paye,

اسیدها و بازها ششم ابتدایی

,اسید ها وباز ها,اسیدها علوم ششم ابتدایی,رنگ کاغذ پی اچ,تحقیق درباره ی کاغذ پی اچ,رنگ کاغذ پی اچ در محیط اسیدی,پی اچ میوه ها,تغییر رنگ کاغذ ph,پی اچ جوهر نمک,پایه ششم ابتدایی,علوم ششم ابتدایی,کانال تلگرام ششم ابتدایی,اسیدها,بازها,اسید علوم ششم,اسیدها علوم ششم,اسیدها در علوم ششم,علوم ششم بازها

سلام دوستان و همکاران محترم پایه ششم ابتدایی (دبستان)

در این پست از سایت 6Paye برای شما عزیزان , توضیحاتی درمورد اسیدها و بازها علوم ششم ابتدایی آماده کردیم

امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیره

فــدا

کانال تلگرام ششم ابتدایی

  خواص عمومی اسیدها :

مزه ی ترش دارند.

شامل هیدروژن (H) هستند که می تواند با یک فلز جایگزین شود.

با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن می‌دهند.

با قلیاها (بازها) واکنش نموده و املاح را تشکیل می‌دهند.( با کربنات کلسیم مثلا به صورت سنگ مرمر به شدت واکنش دارند، به طوری که کف می‌کنند و گاز کربنیک آزاد می‌نمایند.)

دارای pH پایینی هستند.

بازها را خنثی می کنند.

رنگ برخی از مواد(شناساگر) را تغییر می دهند (کاغذ تورنسل را سرخ رنگ می‌کنند).

محلول آبی آن ها یون های پروتون آزاد می‌کند.

  مانی که فنل فتالئین ( یک شاخص برای تعیین اسید و باز ) در حین تیتراسیون به محلول اسیدی اضافه می شود، محلول شفاف باقی می ماند.

  انواع اسیدها

1- اسیدهای معدنی که از ترکیب بعضی عناصر با هیدروژن به وجود می آیند.این اسیدها شیمیایی و صنعتی هستند و نمی توان آن ها را لمس کرد یا بو کشیدو در آزمایشگاه از ابزارها و وسایل مخصوص استفاده می شود. بعضی از اسیدهای قوی معدنی عبارتند از:

جوهرنمك (هيدروكلريك اسيد)

  جوهر گوگرد(سولفوريك اسيد)

جوهر شوره(نيتريك اسيد)

هیدروبرمیک اسید

هیدروکلریک اسید

هیدرویدیک اسید

و بعضی ازاسیدهای ضعیف معدنی عبارتند از:

هيدروبرميک اسيد

هيدرويديک اسيد

پرکلريک اسيد

بوريک اسيد

کربنيک اسيد

کلريک اسيد

هيدروفلوريک اسيد

فسفريک اسيد

هیدروسولفوریک اسید

  نیترو اسید

فسفرو اسید

2- برخي از اسيدها توسط موجودات زنده ساخته مي شوندکه به آن ها اسیدهای آلی می گویند. این اسیدها خوراکی هستند و در صورت  تماس با دست آسیب زیادی وارد نمی کنند.به طور کلی تمام اسیدهای آلی اسیدی ضعیف هستند. مانند:

استیک اسید(در سرکه)

سیتریک اسید(در آناناس و مرکبات)

فرمیک اسید(در غوره ی انگور)

لاکتیک اسید(در میوه های قرمز و شیر وماست ترش)

مالئیک اسید(در سیب سبز و غوره ی انگور)

مندلیک اسید(در بادام تلخ)

تاتاریک اسید(در انگور)

گلیکولیک اسید(در نیشکر)

فولیک اسیدیا ویتامین ب9( در لوبیا و گندم)

بوتیریک اسید(در گیاه اسطوخودوس)

والریک اسید(در ریشه ی سنبل کوهی)

و...

  قدرت اسیدها

 اسید قوی، اسیدی است که به آسانی تجزیه شود تا یون های هیدروژن تشکیل دهد. اسید ضعیف به راحتی  نمی تواند تجزیه شود؛ بنابراین نمی تواند یون های هیدروژن را به راحتی تشکیل دهد. پس عامل قدرت اسیدها تجزیه ی آسان و رها کردن یون هیدروژن است. 

  خواص عمومی بازها

بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند.

شامل ترکیبی از اتم های اکسیژن و هیدروژن هستند که هیدروکسیل (OH) نامیده می شوند.

اسیدها را خنثی می کنند.

رنگ شناساگرها را تغییر می دهند.( کاغذ تورنسل را آبی رنگ می‌کنند.)

با اسیدها واکنش می دهند و تولید نمک وگاز هیدروژن می کنند.(نمک ها خود از یک فلز و یک نا فلز تشکیل شده اند.)

الکترولیت هستند.

باز های معروف

مهم ترین بازها عبارتند از:

هیدروکسید سدیم ("قلیا"، NaOH)

هیدروکسید آمونیوم ("آمونیاک"،  NH4 OH)

  هیدروکسید کلسیم ("آهک مرده"، Ca(OH)2)

هیدروکسید پتاسیم(KOH)

هیدروکسید باریم Ba(OH)2

هیدروکسید لیتیم(LiOH)

هیدروکسید سدیم کاربردهای خانگی زیادی دارد و برای تمیز کردن لوله های ظرفشویی و فاضلاب به کار می رود.

هیچ وقت به محلول های قلیایی به طور مستقیم دست نزنید؛ زیرا چربی طبیعی پوست را حل می کند و به پوست آسیب می رساند. اگر مواد قلیایی به چشم شما برخورد کرد، با مقدار زیادی آب شستشو دهید.

  قدرت بازها

مانند یک اسید قوی، باز قوی به راحتی تجزیه می شود و یون های هیدروکسید تشکیل می دهد نه هیدرونیوم. باز ضعیف نمی تواند یه راحتی تجزیه شود؛ بنابراین نمی تواند به آسانی یون های هیدروکسید تولید کند.

پس عامل قدرت بازها تجزیه ی آسان و رها کردن یون هیدروکسید است.

  شناساگرهای اسید و باز

کاغذ پی اچ(PH ) ، تورنسل یا لیتموس

کاغذ پی اچ در محیط اسیدی به رنگ قرمز و در محیط خنثی به رنگ سبز و در محیط بازی به رنگ آبی در می آید.

برم تیمول آبی

یکی از شناساگرهای محیطی است. رنگ این ماده در محیط اسیدی زرد و در محیط بازی آبی است.

متیل نارنجی یا متیل اورنج

 یکی از شناساگرهای محیطی است. رنگ این ماده در محیط اسیدی قرمز و در محیط بازی زرد است.

فنل فتالئین(Phenolphthalein)

فنل فتالین پودری ریزدانهٔ و سفیدرنگ  است. بطور معمول بعنوان شناساگر یا معرفی برای اسید و بازها استفاده شده و  PH آن از ۳ تا 7 است. در محیط اسیدی بی رنگ و در محیط بازی قرمز ارغوانی است . فنل فتالین در آب نامحلول است و اغلب در آزمایش ها، آن را با الکل رقیق می کنند. این ماده به خودی خود یک اسید ضعیف بوده و در محلول یون هیدروژن آزاد می کند.

  شناساگر های خانگی

شما مي توانيد با استفاده از مواد معمولي كه در هر خانه اي پيدا مي شود وهمچنين عصاره ی ميوه وياگل وبرگ گياهان، شناساگر خانگي درست كنيد.در اینجا چند شناساگر خانگی را به شما معرفی می کنیم:

کلم بنفش

باز ها رنگ عصاره ی کلم بنفش را سبز می‌کنند و اسید ها رنگ آن را به صورتی مایل به قرمز برمی‌گردانند.

گيلاس

عصاره ی گيلاس در محيط اسيدي به رنگ قرمز مي باشد اما در محيط بازي به رنگ آبي يا بنفش در مي آيد.

انگور ها

انگورهاي قرمز يا ارغواني  درمحيط اسيدي قرمز ودر محيط بازي آبي هستند.

گلبرگ هاي شمعداني

گلبرگ هاي شمعداني  در محيط اسيدي نارنجي متمايل به قرمز هستند ودر محيط بازي آبي مي شوند.

چغندرها

يك محلول بازي قوي مي تواند رنگ عصاره ی چغندر را از قرمز به ارغواني تغیير دهد .

سياهدانه ها

توت سياه،تمشك سياه ،كشمش سياه ،در يك محيط اسيدي به  رنگ قرمز هستند ودر محيط بازي به رنگ آبي يا بنفش تغيير رنگ مي دهند.

زغال اخته

اين ميوه در PHحدود 2.8 تا 3.2 به رنگ آبي مي باشد ولي اگر محيط كمي اسيدي باشد به رنگ قرمز در مي آيد.

پودر كاري يا زردچوبه ی هندي

كاري داراي رنگيزه نارنجي مي باشد كه در PH حدود 7.4 نارنجي رنگ ودر PH حدود 8.6 قرمز مي باشد.

اسیدها و بازها ششم ابتدایی



پیشنهادات و انتقادات خود را بیان کنید
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
| کانال تلگرام معلم یار (ویژه ی سال تحصیلی 97-96)